Vask af trægulv

At vedligeholde trægulv er vigtigt for at forlænge dens levetid og holde den i god stand. En del af denne vedligeholdelse er at sikre, at gulvet regelmæssigt rengøres og er fri for snavs, støv og andet skidt.

En traditionel eller elektronisk vask af trægulv

Hvis du er helt ny til gulvvask, er det muligvis en god idé at få plads, at der findes mere end én måde at vaske og rense et trægulv på.

Der er typisk to hovedmetoder til at vaske et trægulv – med en moppe og spand eller med en elektrisk vaskemaskine. Den første metoder betragtes ofte som den mere traditionelle metode. Du skal fylde en spand med vand og en passende rengøringsmiddel. Derefter skal du bruge en moppe til at påføre opløsningen på gulvet og skrubbe det af for snavs og pletter. Når du er tilfreds med, at gulvet er rent, skal du skylle eventuelle rester væk med rent vand.

Den anden metode – elektrisk vask – anses ofte for at være hurtigere og nemmere. Du skal fastgøre en rengøringspude til en elektrisk vaskemaskine og derefter tilsætte den rengøringsopløsning, du har valgt. Som med moppemetoden skal du skrubbe snavs og pletter af, inden du skyller dem væk med rent vand.

To ting at være opmærksom på

Uanset hvilken metode du vælger, er der to ting at være opmærksom på.

For det første skal du vælge et rensemiddel der er egnet til trægulv, ellers kan du risikere at beskadige dine gulve. Rensemidlet skal typisk altid fortyndes inden den påføres på gulvet. Det er vigtigt at undgå at bruge for meget rensemiddel, da det nemt kan efterlade rester, som kan være svære at fjerne.

Når du rengør et trægulv, skal du som hovedregel undgå at bruge skrappe kemikalier eller slibende rengøringsmidler, da disse kan beskadige gulvets overflade. Hvis du er usikker på, hvilket rengøringsmiddel du skal bruge, skal du først teste det på et lille område af gulvet, før du anvender det på hele gulvet. Når du er færdig med rengøringen, skal du sørge for at tørre gulvet helt for at undgå vandskader.

For det andet er det vigtigt at sikre, at gulvet tørres helt bagefter for at undgå vandskader. Hvis du bruger en elektrisk vaskemaskine, skal du sørge for, at maskinen er indstillet på den laveste indstilling for at undgå at oversvømme gulvet. Hvis du bruger en moppe, skal du sørge for at vride den så meget som muligt ud, inden du bruger den på gulvet, og sørge for at tørre gulvet grundigt bagefter

Med disse to ting i baghovedet burde det være en hurtig og nem proces at vaske dine trægulve, så dine gulve bliver rene og skinnende.

Overvej professionel gulvrens

Hvis du har svært ved at holde dine gulve rene, eller hvis du ikke har tid til at gøre det selv, kan du altid overveje professionel gulvrens af vinyl og linoleum. Professionelle gulvrensvirksomheder bruger specialiseret udstyr, der kan rense dine gulve mere effektivt og på kortere tid, end det ville tage dig at gøre det selv.