Varm din bolig op med jorden

Har du tænkt over, hvordan du varmer din bolig op, så det er bedst for miljøet? Så kan du overveje at installere en anlæg for jordvarme til din bolig. Du henter varmt vand direkte fra undergrunden i stedet for at lade varmefyret det for dig. Der er først og fremmest penge at spare, hvis du bor langt fra fjernvarme, men langsigtet er det også langt bedre for miljøet. 

Din bolig sluger varme og strøm. Derfor er det også værd at tænke over, om den lever op til fremtiden mere miljørigtige behov. Jordvarme er en måde at hente det varme vand direkte fra jorden. Om sommeren lagrer jorden en masse energi fra solen, som lagres hele vinteren. Ved hjælp en jordvarmeteknologi, kan denne energi høstes fra jorden og op til din bolig. Du kan læse meget mere om jordvarme her

Det svarer sig bedst på landet 

Økonomisk kan det bedste svare sig at varme boligen op med jordvarme, hvis du er afhængig af enten oliefyr eller elvarme om vinteren. Det er også bedst, hvis du har en stor grund med plads til jordvarmeslanger, der lægges ned i jorden for at lagre varmen fra solen i løbet af sommeren. En stor grund med masser af plads giver de bedste betingelser for et jordvarmeanlæg. 

Selvom det kræver lidt udgravning, så kan der være mange penge at spare på jordvarme i sidste ende. Samtidig er det langt bedre for miljøet end at bruge for eksempel oliefyr til at varme boligen op med. Der er derfor flere gode grunde til at vælge jordvarme. Hvis du i forvejen er tilknyttet et fjernvarmeanlæg er der ingen fordele ved jordvarme, men bor du til gengæld på landet uden mulighed for fjernvarme, så giver jordvarme de bedste muligheder for at varme boligen op.