Lad batterierne op

 

Der er mange måder at lade batterierne op, her skal vi kigge lidt nærmere på nogle af dem, så du kan gå efteråret i møde med overskud. 

Kom ind i en god søvnrutine

Hvis du vil have batterierne opladet til en hel arbejdsdag, er det relevant at komme ind i en god søvnrutine. Det mange gør forkert, når de skal finde en god søvnrutine, er at de dropper den, når weekenden kommer. Hvis man gerne vil opretholde en god søvnrutine, så er det vigtigt, at man lægger sig og står op på det samme tidspunkt også i weekenden.

På den måde får din krops biologiske klokke indstillet sig på, at den ved hvornår den kan forvente hvile. Det gør det meget nemmere for kroppen at distribuere energi i løbet af dagen.

Læg telefonen væk!

En anden god måde at lade batterierne op på, er at fjerne stressfaktorer, når du forsøger at holde fri. Hvis man konstant er tilgængelig for sit arbejde og lignende per telefon, så bliver man hurtigt stresset, fordi man aldrig kan lægge arbejdet helt fra sig. Der er mange måder at stresse lidt ned på, og det kan være et godt sted at starte at være lidt mindre tilgængelig i sin hverdag. På den måde, så slipper man nemlig for de konstante notifikationer og påmindelser. Specielt inden man skal i seng, er det en dum ide at tjekke sin arbejdsmail. Når du har fri, er det meget vigtigt at du holder fri.

 

Kom i fysisk aktivitet

Dette har du helt sikkert hørt mange gange, men hvis du vil lade batterierne op, så handler det ikke kun om at slappe af, men også om at være i aktivitet. En lille gåtur eller en kort træningssession hver dag, kan øre underværker for både din psykiske og din fysiske helse. Det kan også gøre det langt nemmere at falde i søvn om aftenen, fordi du har fået klarnet hovedet og kroppen er træt på en anden måde. Så bliver det også langt nemmere at overholde sit nye søvnmønster.

Det behøver ikke være hård træning. Du kan for eksempel sætte dig et mål om hvor mange skridt du skal gå hver dag, og så kan du øge dette antal gradvis over tid.

Bliv kvit de små stressfaktorer!

Der kan være mange små stressfaktorer, der ligger og ulmer i hverdagen. Måske har du for eksempel en del ting, der skal fixes og som du aldrig får tid til. Måske er det også på tide at lade alle de faktiske batterier op. De små ting, som fjernbetjeninger, der ikke virker og børnenes legetøj. Da kan det være en god ide at købe stort ind og få rabat til Batteribyen, så får du for alvor styr på dine batterier.