Sådan får du mere ud af din have

 

Det at bruge tid i haven, er måske noget mange har forestillet sig, når de flytter i hus med have. Men så bliver det ikke altid sådan, at man får det ud af sin have som man måske havde tænkt. Der findes dog måder, du kan få meget mere ud af din have på og motivation til at gøre din have til din nr. 1 hobby. Det kan du læse mere om her. 

Bliv kvit ukrudt og bladlus

Det er først og fremmest en god ide at sørge for at du får et godt udgangspunkt. Dette kræver lidt fysisk arbejde, men så kan du også springe over turen i fitness den uge. Måske kan du tage hele familien med ud i haven? Det er en lærerig oplevelse for børn (og voksne), at se hvordan ting gror og det er en fantastisk mestringsfølelse, når man egenhændigt får noget til at spire og vokse. For at nå dertil, skal man lave noget beskidt arbejde.

Det er en god ide at få ukrudt væk fra din køkkenhave og andre steder i haven, der du gerne vil plante smukt græs og flotte blomster. Det er også nu du skal gå i gang med bekæmpelse af bladlus, som kan være utroligt irriterende og besværligt at få bugt med.

I denne fase, skal du også sørge for at du har de bedste mulige jordsforhold. Brug en havefræse for at vende jorden i din køkkenhave inden du planter, og indret med nogle høje plantekasser der hvor du gerne vil have urter og tomater, der helst skal hænge lidt højt og få meget sol.

Bliv selvforsynet

 

En god motivation for at bruge mere tid i din have, er udsigterne til at blive nogenlunde selvforsynet. Vi lever i en verden, der de fleste gerne vil leve grønnere liv mere i takt med naturen. Når man har en køkkenhave, bliver dette en reel mulighed. Da kan man nemlig dyrke sine helt egne grøntsager og sin helt egen frugt, så man kan spise mere sæsonbaseret og ikke købe så meget ind i butikken.

Det er rart at have sine egne grøntsager, og der er noget helt særligt ved at servere noget du har dyrket selv. Det lærer også dine børn et ansvar for, at man ikke kun skal gå ned i Netto og købe det man har brug for.

Se andre opgaver i haven på havekalenderen.dk og nyd din have.