Moar, jeg ønsker mig en pony!

”Moar jeg ønsker mig en pony!” Siger dit barn sådan, og er du ved at være lidt småtræt af at høre på det hele tiden? Har du en datter eller en søn som brændende ønsker sig en pony? Og går du måske og overvejer om det ville være helt umuligt at opfylde deres ønske? Her kan du læse om plusser og minusser ved at købe en pony til din søn eller datter, som kan hjælpe dig til at reflektere nærmere over tingene.

Sidder du på bænken i ridehuset og læser om kendisser på nettet, mens din datter eller søn rider, dag efter dag. Måske er det alligevel ikke så dum en idé at købe en pony til barnet.

I sidste ende vil man jo som forældre gerne gøre sit barn glad. Listen af grunde til at købe og også til ikke at købe er lang. Her har vi opsat lidt fordele og ulemper ved situationen, som kan hjælpe dig lidt på vej.

Pro’s and con’s

Fordele ved at købe en pony:

  • Han/hun lærer at tage ansvar for et levende dyr.
  • Han/hun lærer at selvom tjansen nogle gange er sur, så må man knokle for det man synes er sjovt.
  • Han/hun holder sig måske væk fra ballade i fremtiden.
  • Han/hun skaber venskaber og fælleskaber som holder resten af livet.
  • Han/hun lærer at håndtere op og nedture, samt hvordan de som mennesker agerer i pressede situationer.

Ulemper:

  • Dyrt! Pyha hestesporten er en dyr en af slagten. lån penge her, i tilfælde af at en pony ikke er nok.
  • Kolde og lange timer. Indtil dit barn er stort nok er du måske nødsaget til at ledsage dem, og så kan det godt blive koldt om vinteren. Når barnet endelig er stort nok til at passe hesten selv, er det kørsel frem og tilbage.
  • Snavset barn og snavset tøj, giver snavset bil og snavset hjem. Det lyder sørme som om at der måske skal investeres i en ny støvsuger oveni.

Okay, vi køber en pony

Okay de fordele lød faktisk ret fristende, og ulemperne var ikke virkelig slemme. Så nu gør vi det. Vi køber en pony. Barnet er henrykt og kan slet ikke vente. Du er verdens bedste forældre. Men hvad nu? Nu skal der tages stilling til mange ting før der står en pony i stalden. Dette er ting som budget, type af pony, krav til ponyen, størrelse, forsikring og meget mere.

Selvom det lyder som mange ting der skal gå op, er der en ting som er helt væsentlig. Det er nemlig kemi. At købe en pony til din søn eller datter, er egentlig jagten på deres nye bedste ven. Derfor er det helt essentielle at pony og barn kan ’lege sammen’. Held og lykke med det hele.