Kom dit misbrug til livs med afrusning

Det kan være svært at komme af med sin afhængighed, og et helt afgørende skridt i processen mod frigørelsen fra afhængigheden er afrusning. Det er en definerende rejse mod helbredelse, og denne helbredelse vil sætte personen fri fra afhængighedens bånd — fri til at kunne vælge livet, til igen at kunne modtage og give omsorg til dem, der står nærmest. I denne artikel udforsker vi afrusningens facetter, hvad den indebærer og hvordan den kan hjælpe til genskabelsen af et helstøbt liv.

Det første skridt

Der ligger en sandhed i ordsproget om, at det første skridt er det sværeste. Men når det er taget, så er du godt på vej. Men samtidig kan det også være svært, og det kræver en anerkendelse af problemet til at begynde med. 

En rensningsproces af krop og sind

Ved afrusningen gennemgår kroppen såvel som sindet en rensning, og denne rensning kan være forbundet med en grad af ubehag. Det kan indbefatte kvalme, sved og angst, men med den rette og professionelle hjælp kan disse symptomer afhjælpes og forstås som et nødvendigt onde mod et højere mål: Nemlig uafhængigheden.

Støttende omgivelser

Det er som sagt ikke kun en fysisk proces, men også en mental. Det indbefatter i den sammenhæng altså en bearbejdning af de følelser, som kommer op i processen. Har man været afhængig af eksempelvis alkohol, har man formentlig levet i en vis afstand fra sine egne følelser. Disse følelser vil i sprittens fravær kunne komme til syne på overfladen. Her er det vigtigt at lade sig indgå i omgivelser, der kan yde den rette støtte, når dette sker.

En slutning er også en begyndelse

Afrusningen repræsenterer en overgang. Det repræsenterer en slutning på noget, altså et misbrug eller en afhængighed — fænomener, der i alle sine afskygninger er definerende for et liv og en identitet. Den person der var, vil på én måde ikke længere være. Slutningen på afhængigheden er derfor også begyndelsen på et nyt liv, et liv der ikke længere vil være dikteret af eksterne substanser, men i højere grad af egne ønsker. 

Afrusning er skridtet i retningen mod uafhængighed, styrke og beslutsomhed. Det er vejen til frihed gennem en ny begyndelse. Så hvis du selv kæmper med din egen afhængighed, så kig da i retningen af afrusningen. Tag det første skridt på vejen mod en ædru fremtid.