Bisættelse eller begravelse?

Der er mange store og vigtige spørgsmål, som skal besvares, når du skal sige farvel til en elsket. Det kan blandt andet involvere spørgsmålet om, hvorvidt man skal vælge en bisættelse eller en begravelse. Begge ceremonier har deres egne kendetegn, som hver især kan tiltale forskellige menneskers ønsker. Har du ikke helt styr på forskellen mellem de to? Så læs med i denne oversigt og se samtidig, hvordan en bedemandsforretning kan hjælpe dig midt i den svære tid.

Hvad er en bisættelse?

En bisættelse betyder kremering af den afdøde. Ceremonien ligner meget en traditionel begravelse, som du kender, og kan finde sted i en kirke eller kapel. Efter ceremonien transporteres kisten til et krematorium, hvor kremeringen finder sted. Asken kan derefter placeres i en urne og enten begraves i en urnegrav eller spredes i en mindelund. Bisættelse kan være et valg for dem, der ønsker en fleksibel mulighed for, hvor asken skal placeres.

Hvad er en begravelse?

En begravelse er en meget traditionel ceremoni, hvor den afdøde bliver begravet i en kiste i jorden. Denne ceremoni kan også finde sted i en kirke eller kapel, hvorefter kisten bæres til gravstedet og sænkes i jorden. Begravelse giver et permanent hvilested, hvor familie og venner kan besøge og mindes den afdøde. For mange giver et gravsted en fysisk forbindelse til deres elskede og kan være et sted, hvor familie kan samles, lægge blomster og mindes dem længe efter det sidste farvel.

Find det rette valg for dig

Valget mellem bisættelse og begravelse afhænger kan et væld af forskellige ting og tanker. Overvej, hvad den afdøde ville have ønsket, samt hvad der giver jer mest ro i maven. Tal med en Begravelsesforretning, der kan give råd og vejledning baseret på dine behov og ønsker. På den måde kan I danne de bedste rammer til at sige ordentligt farvel til jeres elskede.