Dette skal du være opmærksom på hvis du overvejer et kviklån

Det har aldrig været nemmere at låne penge, og med internettet indtog og virksomheders skærpede markedsføringsindsats, er fristelsen kun blevet større. Flere og flere låner i dag til både større investeringer men også til alment forbrug. Går du også og overvejer et forbrugslån, bør du læse med her. 

Forbrugslån også bekendt som et såkaldt kviklån, hurtiglån eller sms-lån er vejen til hurtige penge på bankkontoen. Det karakteriseres ved at være lån du optager uden sikkerhed og som ikke er øremærket til noget bestemt, hvorfor du kan bruge dem som du vil. Kviklån er dog ikke bare en ren fortryllelse, men bærer også på en bagside af medaljen. En bagside man bør være opmærksom på hvis man begiver sig ind i låneverdenen.  

Kort tilbagebetalingstid 

Lige så hurtigt som pengene bliver udbetalt, lige så hurtigt skal pengene også tilbagebetales. Dette er grunden til at disse lån bliver omtalt som kviklån og hurtiglån, da løbetiden kun er mellem 30 dage til maksimalt 3 måneder. Ønsker du derfor at foretage et kviklån, er det en fordel at skabe sig et overblik over sin økonomi forinden. Vil du være i stand til at kunne tilbagebetale inden forfaldsdatoen? 

Renten er ikke alt 

Det kan være nemt at lade sig snyde af et lånetilbud der frister med en lav rente og en lang løbetid. Vigtigt er det dog at vide, at renten ikke er alt. Udover renten medfølger også øvrige gebyrer og renteomkostninger som hurtigt kan løbe op. Dette er særligt hvis man ikke er i stand til at tilbagebetale pengene. 

Står du derfor i en situation hvor du skal låne penge, bør du kigge efter ÅOP ved de forskellige lånetilbud. ÅOP indikerer den årlige omkostning i procent, og giver dig således et indblik i hvor meget mere der yderligere skal tillægges udover det lånte beløb.  

Der findes flere forskellige lånetjenester som gør låneprocessen nemmere og mere overskuelig for dig som forbruger. Disse har til formål at sammenligne forskellige lånetilbud med hinanden, således at du hurtigt kan finde den bedste og billigste løsning for dig. Find nogle af de mest populære kviklån på jubii.dk/tjenester/laan/kviklaaan/

Der findes andre muligheder 

Det er vigtigt at vide, at der findes andre muligheder hvorpå man kan låne penge. Kviklån er ikke den eneste udvej hvis du står i akut pengemangel. Har du ikke en opsparing du kan tage fra, kan du i stedet prøve at spørge tætte familiemedlemmer om hjælp. Hermed undgår du den høje rente, og vil således ikke på samme måde skulle føle dig bundet. Du vil kunne betale det samme beløb tilbage, og ikke skulle nå at optjene flere hundrede kroner ekstra. 

Yderligere findes der også en mulighed om at gå i banken. Banken har speciale i lån og der sidder ofte erfarne medarbejdere som er klar til at hjælpe dig. De vil i fællesskab med dig kunne skabe et overblik over din økonomi, og derved give dig et overblik over hvor stort et beløb du vil være i stand til at låne. Derudover tilbyder banken også en lavere rentesats hvis du eksempelvis skal låne til en bolig, bil eller et andet større aktiv. 

Vigtigt er det at have fornuften med sig når man bevæger sig ind i låneverdenen. Et lån kan true privatøkonomien mange år frem, og man bør derfor træffe sit valg med omhu.