Hvordan kommer man i gang med online markedsføring?

Online markedsføring er alfa og omega i dag. Det gælder, uanset om du driver din egen virksomhed, eller hvis du arbejder for andre. Men hvordan kommer man egentlig i gang med det? Her får du vores bedste tips og tricks. 

Der er rigtig mange gode grunde til at stifte bekendtskab med online markedsføring. For uanset hvad du sælger – om det er et produkt, en ydelse, en service, en tjeneste eller noget helt fjerde – er online markedsføring helt uundgåeligt. 

Hvorfor? Jo, simpelthen fordi danskerne i dag navigerer og søger efter alt på nettet, heriblandt også produkter og ydelser. Hvis din virksomhed skal have en chance, er det derfor helt nødvendigt, at din markedsføring også eksisterer på internettet. 

Dine kunder og brugere skal kunne finde dig 

Først og fremmest kan det være en god idé at tage ansvar for din sikkerhed på nettet. På https://minip.dk/ kan du blive en hel del klogere på din IP-adresse, og det kan faktisk have en stor betydning for dit arbejdsliv og dit privatliv. 

Hernæst kan du tænke på, at dine kunder og brugere skal kunne finde dig på internettet. Det kan være en stor fordel at benytte Google My Business, så dine kunder og brugere nemt kan søge din adresse, din hjemmeside, e-mail og telefonnummer frem i søgemaskinen. 

Kender du de tre gyldne bogstaver: SEO? 

Næste ting, det kan være fornuftigt at stifte bekendtskab med, er de tre bogstaver, SEO. Måske er du stødt på dem før og har studset over, hvad de mon stod for. Er det det samme som CEO? Er der tale om en stavefejl? Eller hvad i alverden er det? 

SEO er en forkortelse for det engelske begreb, Search Engine Optimization. På dansk kalder vi det for søgemaskineoptimering, og det betegner den proces at optimere dit digitale indhold, så det scorer højt i søgemaskinerne.  

Det indhold, som scorer højt, bliver nemlig vist øverst på den første side af Google. Det er af den største vigtighed, for du kender sikkert selv dét dér med, at man sjældent bladrer videre end til side to eller tre, når man søger efter noget. 

Sociale medier er en vigtig del af markedsføringen 

I dag kommer vi heller ikke uden om, at sociale medier spiller en vigtig rolle i markedsføringen. Langt det meste bliver markedsført her, og det gælder både for boliger, frisører, cykelhandlere, tøj, mad… ja, kort sagt, alt! 

Derfor er det vigtigt at kunne bruge de sociale medier, og ikke mindst at kunne benytte dem i sin online markedsføring. SoMe er nemlig en supergod måde at interagere med din målgruppe og lære dem bedre at kende på. Her kan de jo engagere sig i dine opslag, like og kommentere med videre.